A kézírás szándék nélküli változásai
(​Részlet)

„A legfantasztikusabbak a világon a tények”

(MOLIERE)

A mozgásvezérlés - mely a gondolkozás, a figyelem, a motiváció, a koncentráció és akarat hatására jön létre - az anatómiai, fiziológiai feltételek együttállásakor lesz tökéletes a kézírásban.

Amikor az írás fejlődik, a mozgáskoordináció színvonala is emelkedik. Amikor pedig ennek az összetett tevékenységnek a szintje csökken, íráshanyatlásról beszélünk. A hanyatlás először a feszítőmozgásban, majd az ívelésben, végül a hajlító mozgásokban jelentkezik.

A hamisító kézírása hasonló, illetve könnyen összetéveszthető az időskorú személyek írásproduktumában jelen levő degresszióval, a különböző korú patológiás és pszichés betegségekben szenvedő emberek írásképében jelentkező regresszióval, valamint a nem állandó állapot vagy egyéb zavaró körülmények hatására létrejött sajátosságokkal.

Írásszakértői munkáim során sok olyan okiraton szereplő névaláírással és/vagy szöveges kézírással találkoztam, melyeknél a kézeredet vizsgálatához kevésnek ítéltem meg a rendelkezésre álló ismert sajátosságokat. Ezért célom egy minél szélesebb körű sajátossággyűjtemény összeállítása az akarat nélküli írásváltozásokról, hogy segítségével az írásszakértői vélemények még megalapozottabbak lehessenek.

Publikációm a pszichés és patológiás betegségek rövid leírását, illetve az írás deformációiban jelen levő sajátosságokat tartalmazza. Összefoglalom továbbá a rendkívüli íráskörülmények hatására bekövetkezett írásváltozások sajátosságait is és az ahhoz tartozó összefüggések meghatározását.

Munkámmal szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy az írásszakértők gyorsabb, precízebb, minden kétséget kizáró szakvéleményt készíthessenek.

"Amit a szívedben kigondolsz, virággá sarjad a létben. Kelyhében ring az élet, s az éden dalol titkos szentélyében."

                                                                                                                       Simon András

Felhívások

 

MUNKAADÓK, FEJVADÁSZOK, HR-es SZAKEMBEREK!

Ajánlom figyelmükbe az abszlút sikerorientált személyiségközpontú stratégiámat a munkatársak kiválasztásához. A módszer interaktív és költségkímélő!

Időpont és helyszín megbeszélés:

06/20 442 5806 vagy rita@irasvizsgalas.hu


Az Identity társasjáték nem csak az önismeretünk fejlesztésének egyik eszköze, hanem a többi emberrel való kapcsolatteremtés fejlesztésére is kiválóan alkalmas. Bizonyítottan pozitívan hat a családi, baráti, munkatársi kapcsolatokra.

 

IDŐPONT: A klub hétfői napokon van. Az előzetes bejelentkezés szükséges. 06/204425806